Lanzarote

Sport

 

SPORTKALENDER 2019

SURFEN

Dit prachtige eiland garandeert het hele jaar door aangename temperaturen, waardoor bezoekers kunnen genieten van de stranden en hun prachtige en krachtige golven, die worden gevormd langs een kust van unieke schoonheid uitgehouwen uit vulkanische lava.

Je vindt verschillende surfspots op zandstranden of op stranden van vulkanische lava, allemaal met golven van hoge kwaliteit. Bewijs hiervan is te vinden in de kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap die op het eiland zijn gehouden - in de afgelopen jaren hebben we de Quemao-klasse verwelkomd, een kampioenschap dat alleen geschikt is voor de meest moedige professionals, dat plaatsvindt op een van de beste golven in de wereld: de Quemao, in het dorp La Santa.

Lanzarote heeft een oppervlakte van 60 km lang en 35 km breed. Het is heel gemakkelijk om van de ene naar de andere kant te gaan en het weer hier is een extra bonus. Gemiddelde temperaturen variëren van 25 ° C in de winter tot 31 ° C in de zomer met watertemperaturen van 18 ° C tot 25 ° C, een absoluut genot!

Het onmisbare Famara-strand, waar beginners en meer gevorderde surfers eindeloos kunnen surfen, de snelle orkaan in Arrieta en de perfectie van La Santa, zullen de meest avontuurlijke mensen aanmoedigen om Lanzarote op zijn golf te ontdekken

WINDSURFEN & KITESURFEN

Lanzarote, het eiland van eindeloze winden, wacht op je.

We willen u graag een selectie van de beste plekken voor windsurfen en kitesurfen op het eiland aanbieden, zodat u kunt genieten van de schitterende zeilomstandigheden die deze plaats biedt, die alom bekend is in Europa. Het terrein van het eiland (op slechts 30 minuten rijden van kust tot kust) zorgt ervoor dat u echt kunt genieten van de beste wind en golven.

Lanzarote biedt zowel experts op het gebied van golfen, vrij rijden en beginners, een reeks van spots op alle niveaus die kunnen worden ontdekt met behulp van deze gids. Moge je goede wind hebben!

WIELRENNEN & MOUNTAINBIKEN

Lanzarote heeft uitstekende klimatologische omstandigheden, zowel voor mountainbiken als voor fietsen op de weg. Je zult een breed fietsnetwerk vinden voor alle niveaus en dankzij dit fantastische weer kun je het hele jaar door fietsen.

Het beoefenen van wielrennen op de weg terwijl u geniet van het uitzicht dat het eiland biedt op vulkanen tijdens uw pass langs Las Salinas de Janubio (Janubio-kwelders), de Montañas del Fuego (bergen van vuur), Caleta de Famara, La Geria of de Mirador del Rio, is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die ervan heeft genoten.

Voor liefhebbers van mountainbiken biedt het eiland een breed scala aan routes om te genieten terwijl u kilometers onder uw riem door unieke landschappen reist, dankzij de bijzondere schoonheid van Lanzarote. Daarnaast kunt u het eiland La Graciosa bezoeken en nieuwe routes toevoegen aan uw ervaring.

TREKKING & TRAIL

Lanzarote heeft verbazingwekkende natuurlijke ruimtes die lopers zullen verbazen die nieuwsgierig zijn om op een andere manier door bergen te rennen, vulkanen te oversteken en de nabijheid van de zee ten allen tijde te voelen.

Het eiland biedt zeer technische routes, over de aarde, lava of lapilli, waar u ten allen tijde kunt genieten van de wilde kusten, kliffen en de hitte die uit de grond oprijst.

Lanzarote biedt routes met unieke en adembenemende landschappen. Je zult vrijheid voelen tijdens het wandelen, trail of klimmen hier!

Het eiland van de vulkanen biedt het hele jaar door perfecte omstandigheden voor het hardlopen: een goed klimaat, met een jaarlijkse gemiddelde temperatuur van 22 ° C; circuits voor alle niveaus, of ze nu op een vlakke ondergrond lopen of meters hoog ophogen, plus de gemoedsrust om te weten dat je toegang hebt tot allerlei aanvullende diensten voor hardlopers, zoals sportaccommodaties, gespecialiseerde winkels of een uniek gastronomisch aanbod ...

DUIKEN

"Als je de zeebodem van Lanzarote nog niet kent ... heb je geluk! Je zult een wereld ontdekken die je nog nooit had gedacht. Een vulkanisch eiland met een eindeloze verscheidenheid aan landschappen, waar het grootste deel van zijn fauna onder water leeft "
Een duikmasker en een tube is genoeg om deze onderwaterwereld te kennen. De kust van Lanzarote biedt tal van plekken om te duiken en gemakkelijk te verkennen.

Als de zee kalm is, kun je overal op Lanzarote duiken. Het positieve aan duiken is dat iedereen het kan oefenen, je hoeft alleen maar te zwemmen.

Er zijn vele redenen waarom duiken een onvergetelijke ervaring is: je voelt je gewichtloos alsof je vliegt, het leven in de zee, de kleuren, de spectaculaire vulkanische landschappen ... Lanzarote is de ideale plek om te duiken en het is ook een activiteit die je kunt doen doen met je familie.

Het is een fantastische bestemming voor ervaren duikers, hoe meer ze duiken hoe meer ze willen duiken. Er zijn meer dan 50 uitstekende duikroutes, dus je zult het eiland meer dan eens moeten bezoeken! Met meer dan 100 duikplekken, weten maar weinig mensen ze allemaal!

Het aangename weer dat altijd zoveel bezoekers naar Lanzarote heeft getrokken, kan ook onder de zee worden genoten. De zichtbaarheid in dit super heldere water is bijna het hele jaar 20 meter. Oceaanwater is tussen de 24ºC in de zomer en 18ºC in de winter, dus een duikpak of een halfdroge duik is voldoende om te duiken.

Daarbovenop heeft Lanzarote tientallen duikcentra en velen van hen bieden de beste faciliteiten op de Canarische Eilanden, dus Lanzarote is jouw ideale duikbestemming.

GOLF

Golfen op Lanzarote is synoniem aan genieten van elke hole tegen een ongelooflijke achtergrond gevormd door zee en vulkanen. Je speelt je rondes het hele jaar door door gunstige klimaatomstandigheden, dankzij de gemiddelde temperatuur van het eiland van 22 ° C.

Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld die deze vereisten samenbrengen, en op een bestemming waar u ook kunt ontspannen in de beste accommodatie op slechts enkele minuten van de baan.

Haal het beste uit de twee golfbanen van Lanzarote die perfect in harmonie zijn met het landschap en die heel dicht bij elkaar liggen, zodat u kunt genieten van uw rustdagen op het strand, in de restaurants en tijdens het verkennen van de andere recreatieve activiteiten die het eiland biedt.

Lanzarote, een eeuwige lentebestemming, perfect voor vakanties, om te ontspannen en te golfen. De gemiddelde temperatuur is een aangename 22 graden om het hele jaar door te genieten, plus 2 golfbanen zijn alles wat je nodig hebt om te genieten van je favoriete sport.

ZEILEN

Lanzarote heeft alle ingrediënten om ervoor te zorgen dat liefhebbers van zeilen optimaal kunnen genieten van hun sport: de zee, de wind en het hele jaar door een stabiele temperatuur. Het eiland biedt uitstekende omstandigheden om te zeilen, vooral in de zomer, wanneer Lanzarote de Trade Winds ontvangt, zodat u kunt zeilen zonder het risico te lopen stil te staan.

Deze omstandigheden zijn uitgebuit door talloze professionele teams van grote internationale faam, die zich verzamelen in onze jachthavens, om hun trainingsprogramma's uit te voeren.

Lanzarote is wind en zee!

Dit alles, zonder de belangrijke lokale zeilers, wereldkampioenen in verschillende zeilcategorieën te vergeten, die het geluk hebben om het hele jaar door op het eiland te trainen en deel te nemen aan de verschillende regatta's die elk jaar in onze wateren worden gehouden.

Of je nu van plan bent om te leren zeilen of als je al een liefhebber van de sport bent, Lanzarote is je bestemming!

TRIATLON

Lanzarote is altijd al een benchmarkbestemming geweest voor triatleten, vanwege de goede weersomstandigheden het hele jaar door, het uitstekende aanbod van accommodaties en de bestaande Lanzarote ESD-sportkalender, die evenementen van internationale bekendheid omvat die het hele jaar door zijn geprogrammeerd.

Wanneer je spreekt over triatlon en Lanzarote, is het bijna onmogelijk om niet aan IM Lanzarote te denken. Dit evenement van internationaal prestige wordt gevierd in de maand mei en trekt elk jaar duizenden atleten aan die hun kracht gaan testen in een Ironman die bekend staat als de moeilijkste ter wereld.

Triatlon is een van de meest populaire sporten op Lanzarote. Het eiland is een van de beste bestemmingen geworden voor het beoefenen van triatlon in Europa

Het eiland biedt de mogelijkheid om te trainen omringd door unieke landschappen, dicht bij de zee en met gunstige temperaturen, en dit vormt een geweldige stimulans voor liefhebbers van triatlon als het gaat om het kiezen van een reisbestemming.

Het is geen toeval dat professionele triatleten uit alle delen van de wereld een deel van het jaar de beslissing hebben genomen om op Lanzarote te trainen, om hun competitieve uitdagingen voor het seizoen voor te bereiden.

RUNNING

In Lanzarote is hardlopen een discipline die het hele jaar door in de mode is. De aangename temperaturen, de heldere dagen en prachtige landschappen maken buitenraces een waar genoegen. Als je een passie hebt voor hardlopen en het eiland gaat bezoeken, vergeet dan je sneakers niet. Ga gewoon genieten van wat Lanzarote u te bieden heeft. Ook houdt het eiland het hele jaar door vele internationale sportcompetities voor iedereen.

Daarnaast heeft Lanzarote tal van internationale sportcompetities die zijn aangepast aan alle niveaus.

© 2018 European Sports Destination by Turismolanzarote

sport en training Lanzarote