Lanzarote

Musea en Galerieën

 

A CASA JOSÉ SARAMAGO

Een Casa is "een huis gemaakt van boeken". Dat is hoe José Saramago, winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur, het huis beschreef dat diende als de schuilplaats, inspiratie en bron van vrede van de schrijver gedurende de laatste 18 jaar van zijn leven. In zijn eigen woorden: "Lanzarote is niet mijn thuisland, maar dit land is mijn thuis." Vandaag staan de deuren van het huis open voor iedereen die zijn essentie wil absorberen. Bewonen van de gemeenschappelijke ruimtes is het bewonen van een moment van magie.

casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago casa José Saramago

CASA MUSEO CÉSAR MANRIQUE

Het Casa-Museo César Manrique (César Manrique House Museum) ligt in het noorden van het eiland, te midden van een schilderachtig palmenbos in Haría. De kunstenaar begon deze voormalige boerderij in 1986 te renoveren, waardoor het zijn thuis was tot zijn dood in 1992. Een bezoek biedt een ontmoeting met de meest intieme aspecten van het leven van de kunstenaar.

Casa Museo César Manrique Casa Museo César Manrique

CÉSAR MANRIQUE FOUNDATION

De Fundación César Manrique bevindt zich in het karakteristieke huis dat de in Lanzarote geboren kunstenaar César Manrique had op Tahíche en die hij vormde na zijn terugkeer uit New York. Het is een kunstwerk op zich, waarbij natuur en architectuur samensmelten tot één geheel. Een bezoek aan dit huis, dat lijkt te ontspringen uit een zee van lava, is een uitzonderlijke ervaring en helpt het werk en de boodschap van de kunstenaar te begrijpen.

César Manrique Foundation César Manrique Foundation César Manrique Foundation César Manrique Foundation César Manrique Foundation

CIC EL ALMACEN

CIC El Almacén (Cultureel centrum van het eiland El Almacén), is een onderscheidende enclave van levende cultuur in het centrum van Arrecife. De ruimte biedt de volgende gebieden:

Tentoonstellingshal El Almacén
El Cubo expositieruimte
El Almacén bioscoopruimte
De HuB-feestzaal
El Almacén klaslokaal

Cic El Almacen Cic El Almacen Cic El Almacen Cic El Almacen Cic El Almacen Cic El Almacen Cic El Almacen Cic El Almacen Cic El Almacen

MUSEO DE LA HISTORIA DE ARRECIFE

Het Museo de la Historia de Arrecife (Museum van de geschiedenis van Arrecife) presenteert de verschillende tijdperken in de geschiedenis van Arrecife en Lanzarote. De locatie in het kasteel van San Gabriel draagt bij aan zijn charme. Vanaf het eerste moment vormt de toegang via dit oude fort de perfecte omgeving voor deze uitnodiging om terug te gaan in de tijd.

Museo de la Hirsoria de Arrecife Exposición en el Castillo de San Gabriel Museo de la Hirsoria de Arrecife Museo de la Hirsoria de Arrecife Museo de la Hirsoria de Arrecife Museo de la Hirsoria de Arrecife

MUSEO DE LA PIRATERIA

Tegen het midden van de 15e eeuw, werd het kasteel van Santa Bárbara gebouwd op de top van de vulkaan Guanapay (Teguise) om Lanzarote te beschermen tegen de invallen van de piraten die het eiland leed. Tegenwoordig wordt het fort gebruikt als tentoonstellingsruimte, een museum dat de geschiedenis van piraterij zelf vertelt.

Castillo de Santa Bárbara Museo de la Pirateria Museo de la Pirateria Castillo de Santa Bárbara

MUSEO EL PATIO

El Museo Agrícola El Patio (El Patio Agricultural Museum) ligt in het kleine, gastvrije dorpje Tiagua (Teguise). Het is gehuisvest in een van de oudste (1845) en grootste boerderijen in Lanzarote. Deze waardevolle erfenis uit het verleden nodigt bezoekers uit om de agrarische en architectonische tradities van het eiland te verkennen. Bovendien kunt u in de kleine taverne de eigen wijnen en geitenkaas proeven en kopen.

Museo el Patio Museo el Patio Museo el Patio Museo el Patio

MUSEO TANIT

Het Museo Etnográfico Tanit (Etnografisch Museum Tanit) bevindt zich in het midden van het eiland. Specifiek, het is gelegen in de gemeente San Bartolomé, in een van de oudste wijnhuizen van het eiland dat deel uitmaakt van een herenhuis uit de 18e eeuw. Het museum herbergt een volledig beeld van het etnografische erfgoed van Lanzarote, en een bezoek aan de ruimte stelt u in staat om de geschiedenis van de inwoners van het eiland en hun folklore en tradities grondig te leren kennen.

Museo Tanit Museo Tanit Museo Tanit

museum Lanzarote