Lanzarote

Mirador del Río

 

De Mirador del Río, 400 meter hoog gelegen aan de Risco de Famara, is een van César Manrique's meest representatieve architecturale creaties, omdat deze een reeks artistieke en architecturale details en zijn verlangen toont om kunst en natuur te combineren.

Het ligt in de buurt van de overblijfselen van een oude militaire basis die dateert uit het einde van de 19e eeuw. Het is gecamoufleerd op de rots op een manier waarop alleen een genie van de omvang van Manrique kon bedenken. De Mirador neemt El Río over, het smalle stuk van de zee dat Lanzarote scheidt van La Graciosa.

Hoewel het aan de buitenkant bescheiden is, verbergt de binnenkant verrassende details en indrukwekkende glazen ramen, de ogen van El Mirador, bedacht door de kunstenaar met als doel het effect van het panoramische uitzicht te vergroten, en de monumentale en unieke sculpturen die aan het plafond hangen uitdagende zwaartekracht.

Vanuit de atalaya kunnen bezoekers het achtste Canarische eiland, La Graciosa, en de groep eilandjes bekijken die deel uitmaken van het Chinijo Islands National Park.

Op de bodem van de klif vallen de roodachtige tinten van de salinas del Rio op, ook bekend als Guza, de oudste op de Canarische Eilanden.

Architect Eduardo Cáceres en kunstenaar Jesús Soto werkten samen aan de creatie van El Mirador, wat heel opmerkelijk was, in aanmerking nemend dat er schaarse middelen waren, en het terrein gegraven moest worden en het gebouw later moest worden bedekt met vulkanisch gesteente.

Mirador del Río
Mirador del Río
Mirador del Río
Mirador del Río
Mirador del Río
Mirador del Río
Mirador del Río
Mirador del Río

Mirador del Río