Lanzarote

La Casa Amarilla

 

La Casa Amarilla is de vertrouwde naam van een oud huis, het voormalige hoofdkwartier van de Cabildo de Lanzarote, in de straat León y Castillo.

Het is een gebouw met twee verdiepingen, een oriëntatiepunt in de stad, en een voorbeeld van eclectische architectuur voor administratieve doeleinden. Het werd gebouwd in de jaren 1920 midden in het hart van het historische centrum van de hoofdstad van het eiland, Arrecife. Het kreeg in 2002 de naam Cultureel Belang en onderging intensief renovatiewerk waardoor het een modern en functioneel gebouw is geworden dat trouw is gebleven aan de oorspronkelijke gevel.

Op de begane grond bevinden zich op elk van de zalen tijdelijke tentoonstellingen die gericht zijn op de kennis en etnografische geschiedenis van Lanzarote, en op de bovenste verdieping bevinden zich institutionele kantoren. Aan de buitenkant bestaat het gebouw uit drie gevels bedekt met groene en oker geglazuurde tegels, wat tot zijn naam heeft geleid.

De hoofdingang bestaat uit een dubbele deur met de initialen van de instelling erop gesmeed. Aan de bovenkant van de ingang is er een balkon, en om de gevel af te sluiten, een kubusvormige structuur met klokken aan drie van zijn zijden.

La Casa Amarilla is laboratorio waar het datacenter van de Cabildo van Lanzarote hun onderzoek en studies uitvoert en verspreidingswerk verricht van het wetenschappelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van het eiland, en ook de sociaal-economische situatie bestudeert.

Het is een uitkijkpunt waar verleden en heden van Lanzarote worden geanalyseerd, om het klaar te maken voor de toekomst.

Bovendien heeft de CACT een informatiepunt en kaartverkoop voor culturele evenementen die het hele jaar door plaatsvinden.

La Casa Amarilla
La Casa Amarilla
La Casa Amarilla
La Casa Amarilla
La Casa Amarilla
La Casa Amarilla

Nederlands Centrum Toerisme Lanzarote. Informatie toerisme Lanzarote Het Canarische Eiland Lanzarote, voor een prachtige vakantie met prachtig klimaat en mooi weer. Boek een reis of last minute bij uw reisbureau en geniet van een van de mooie hotels of resorts. Bezoek Arrecife, Playa Blanca, Puerto del Carmen of een van de andere mooi plaatsen.

Lanzarote, misschien wel het mooiste Canarische Eiland

La Casa Amarilla